X

Kutyák védőoltásai

Védőoltás kutyának Védőoltás kutyának

Francia Bulldog oltási és féregtelenítő programja

 • 2 hetes kor: Féreghajtó
 • 4 hetes kor: Féreghajtó
 • 6-8 hetes kor: Parvovirus elleni oltás + Féreghajtó
 • 8-9 hetes kor: Kombinált oltás+ Féreghajtó
 • 10-12 hetes kor: Kombinált oltás + Féreghajtó
 • 3 hónapos kor: Veszettség elleni oltás + Féreghajtó
 • 6 hónapos kor: Kombinált oltás
 • 9-12 hónapos kor: Veszettség elleni oltás + kombinált oltás+ féreghajtó


Fontos tudnivalók a Francia Bulldog vakcinázásáról


1.) A különböző fertőző betegségek elleni oltás nem kötelező, de mindenképpen ajánlott. Kötelező viszont a Veszettség elleni oltás, amikor a kutya a 3 hónapos kort betöltötte. Fontos tudni, hogy szintén előírás és kötelező a veszettség elleni oltás ismétlése az első életévben, kb. 6 hónapos különbséggel. Az első életévben a kutyának tehát két veszettség elleni oltással kell rendelkeznie. Innentől kezdve már évente kell az oltást megkapnia.

2.) Csak egészséges, megvizsgált, panaszmentes állat oltható, a megfelelő immunválasz elérése céljából.

3.) Ha a kutya embert mar, karmol vagy harap az oltási könyvet be kell mutatni az illetékes hatóságnak ( körzeti orvos, állatorvos), ezért fontos az oltási igazolvány megőrzése.

4.) A veszettség elleni oltás mellé a tulajdonos néha kap egy bilétát, ezt célszerű az állat nyakörvére fűzni.

5.) Ha ismeretlen korú állatot fogadunk be minimálisan két kombinált és a veszettség elleni oltást adassuk be a kutyának.

6.) Ha kölyökállatunk van és az oltási sor beadása bármilyen (pl. anyagi) nehézséget okoz, tudnunk kell, hogy a legfontosabb oltás a fenti oltási sorban, a 12 hetes kor után adott kombinált oltás. Ilyen esetben tehát a kombinált és a veszettség elleni oltást adassuk be. Az ilyen "hiányos" oltási sor esetén azonban nem tud az állatorvos felelősséget vállalni.

7.) Három évnél idősebb állatnál rendszerint egyben adják a kombinált és a veszettség elleni oltást, ha a kutya immunállapota megfelelő.

8.) Bizonyos fajták egyes fertőző betegségekre fogékonyabbak, ilyen esetben az állatorvos módosíthatja az oltások sorrendjét, vagy a beadott vakcina típusát. Vannak szintén nem kötelezően beadatható oltások, melyekrol rendszerint az állatorvos tájékoztatja a tulajdonost. Ilyen például a Lyme kór elleni oltás, kennelköhögés elleni oltás, a coronavírusos bélgyulladás elleni oltás, a tetanusz elleni oltás stb. Ezek szükségessége az állat életterétől, tartási körülményeitől függ.

9.) Nagyon ritkán a védőoltások után oltási reakció alakulhat ki. Ennek gyakorisága 1-2 %, és ún. azonnali típusú reakció, tehát oltás után 1-3 órával alakul ki. Az állat szemhéja, pofája megduzzad, testszerte apró bőrduzzanatok alakulhatnak ki (un. csalánkiütés) esetleg nyelési nehézség, hányás, hasmenés lehet. Ilyen esetben szólni kell az állatorvosnak, néhány injekcióval az állat panaszmentes lesz. Ha valamilyen oknál fogva az állatorvos nem érhető el, calciumos pezsgotablettát vagy injekciót kell az állattal itatni.

10.) A bolhairtás és féregtelenítés illetve indokolt esetben a bélsár parazitológiai vizsgálata szinte az oltásokkal együtt végzendő. Ún. széles spektrumú féregtelenítő pasztát vagy tablettát 2 hetes kortól 12 hetes korig kéthetente adunk. Ezután havonta adjunk féreghajtót. Több állat esetén -beleértve a macskákat is-célszeru azokat egyszerre, és azonos minoségu féreghajtóval kezelni. A bolhaírtást 8-12 hetes korban kezdjük, a készítményt kérjük állatorvostól vagy állatpatikában. Számtalan készítmény van forgalomban, nem mindegyik adható kölyköknek, több közülük macskákra toxikus, különböző hatásmechanizmusú, és árú készítmények ezek. "Házilag" tehát vigyázzunk ezekkel a készítményekkel, kérjük ki az állatorvos tanácsát (a bolhairtó nyakörvek közül számtalan van forgalomban, egy – két készítmény hatása megfelelo csupán).

11.) Különböző csonterősítő, calcium tartalmú készítményekre gyakran van igény az állattartók részéről, azonban tudnunk kell, hogy alkalmazásuk zömében indokolatlanul történik. Csakis a kutya táplálásának megbeszélése után teszünk javaslatot calcium adására.

Rólunk

Ismerje meg az Artep Francia Bulldog Kennel-t

 • Rólunk, első kép
 • Rólunk, második kép
 • Rólunk, harmadik kép

Szeretettel köszöntöm az Artepbulldog honlapján! Csizmadia-Szántó Piros vagyok. Pár szóban had szóljak magamról és a kennelről.


Azt hiszem, akinek van francia bulldogja, vagy valószínűleg azért nézegeti honlapomat, mert szeretne egyet, ismerősnek találja történetem a fajtával kapcsolatban. Röviden tömören „szerelem első látásra". Tízen egy-két éve találkoztam egy ismerősnél egy bulldog kislánnyal, ez determinálta az utamat. Hogy az örömteli kutyázás mellett a tenyésztés is bekapcsolódott az életembe, az volt férjemnek köszönhető, aki akkor már ezüstkoszorús mestertenyésztőként „üzemeltette" a del Dolcezza dei Movimenti kennelt.

A francia bulldog fajta az én vonzódásom, kérésem miatt került képbe. Alapos utánjárás eredményeként megérkezett Franciaországból az első denevérfülüm Bijou du Bois de Saint-Cyr. Azt kell mondjam, minden elképzelésemet felülmúlta a természete, viselkedése, igazi családtag lett. Ideális társaság felnőttnek, gyereknek.

Az önálló, Artepbulldog beli munkát Bijou két lányával Oliviával és Ruccolával, valamint fiával Orpheussal, illetve egy szintén francia import kannal Billel kezdtem meg. Bijou azóta boldog, gondtalan nyugdíjas éveit tölti.

Legyen bármilyen közhelyes, számomra legfontosabb, hogy kutyáim egészségesek, kiegyensúlyozottak legyenek. Igyekszem minél több időt tölteni velük, mert az a tapasztalatom, hogy erre van igényük leginkább. Természetesen nem hanyagolható el a megfelelő etetés, ellátás sem, de mint a gyerekek a francia bulldogok is a törődést hálálják meg a leginkább. - Itt kell, hogy egy nagy nagy köszönetet beleszőjek a mondandómba a családom felé, hiszen ők azok, akik támogatnak, segítenek ebben, hiszen nélkülük szinte megoldhatatlan lenne ez a számomra csodálatos feladat!! - Azt hiszem az elképzelésem a kutyázásról, tenyésztésről elsősorban nem is egy szuper kennel, hanem egy szuper család!

Remélem Önöknek is hasonló élményben lesz részük és itt legyen szó bármilyen fajta kutyáról, cicáról vagy bármi élőlényről, akiért felelősséget vállalunk!

 

kisherceg

Te egyszer s mindenkorra felelős lettél azért, amit megszelídítettél.

Antoine de Saint-Exupéry: A kis herceg

Kutyák

Francia bulldog kutyák

Eladó Francia Bulldog Kölykök

Egészséges Francia Bulldog kiskutyák, a tenyésztőtől!

Archibald d' Artep Rouge

2014. augusztus 6-án született egészséges Francia Bulldog kan kölyök ELADVA!
További képek a kutyáról >>>

Archibald d' Artep Rouge

Basile d' Artep Rouge

2014. augusztus 16-án született egészséges Francia Bulldog kan kölyök ELADVA!
További képek a kutyáról >>>

Basile d' Artep Rouge

Benoit d' Artep Rouge

2014. augusztus 16-án született egészséges Francia Bulldog kan kölyök ELADVA!
További képek a kutyáról >>>

Benoit d' Artep Rouge

Boniface d' Artep Rouge

2014. augusztus 16-án született egészséges Francia Bulldog kan kölyök ELADVA!
További képek a kutyáról >>>

Boniface d' Artep Rouge

Kapcsolat

Használja az e-mail küldőt, vagy keressen telefonon

Vegye fel velem a kapcsolatot

Amennyiben többet szeretne megtudni a d'Artep Rouge Kennel Francia Bulldog kutyáiról, keressen minket az alábbi elérhetőségeken:

Név: Csizmadia - Szántó Piros
Tel: +36 30 859 5605
Cím: 9081 Győrújbarát

Keress minket a közösségi portálokon!

A Facebookon

Aktuális bejegyzések a Francia Bulldogokról

Twitter csipogó

Kövess minket a Twitteren is!